A Smart felni gyártási technológiái

Smart felni

A Smart kocsik nagyon tetszetősek, sajátos stílussal rendelkeznek. Egy jól megválasztott Smart felni pedig, még szebbé tudja tenni ezeket. Mielőtt azonban a tulajdonos kiválaszt egy tárcsát, jól teszi, ha megvizsgálja, hogy milyen eljárásokkal is készülnek ezek az eszközök.

Ennek ismeretében sokkal könnyebben található meg az a Smart felni, amelyik nem csupán külsőleg, de a működést illetően is maximálisan passzol az adott verdához. Először is ott vannak a nagyon elterjedt egyrészes keréktárcsák. Ezeknek a tartozékoknak a kiöntése úgy történik, hogy a szakemberek alumíniumot juttatnak egy, speciálisan erre a célra gyártott formába.

Ekkor több módszer is rendelkezésre áll. Lehet, hogy aki egy videón látja, hogy miként is dolgoznak így a mesterek, azt hiszi, hogy ez egy roppant egyszerű dolog. Azonban tény, hogy az efféle módszer mesterfokú szakértelmet követel. Sok olyan Smart felni is van, amelyik gravitációs öntéssel jött létre.

Ez a technika a forma folyatásának legegyszerűbb módszere. Ennek a technológiának a legfőbb pozitívuma abban rejlik, hogy nem kerül sokba így elkészíteni egy keréktárcsát. Jó módszer akkor is, ha a formatervezés szempontja felülírja a súlykérdést.

Mivel a Smart felni kreálása csupán a gravitáció jelenségén alapszik, az ilyen típusú eszközök tömörsége elmarad a más eljárás szerint gyártottakétól. Sok ilyen Fiat Bravo felni fajtát is ezzel az eljárással kreálnak. De rengeteg esetben az alacsony nyomású öntés mellett döntenek a cégek.

Ennél az alumíniumot a gravitációs öntéshez képest gyorsabban, alacsony nyomással lövik be a formába. Ekkor a rendelkezésre álló matéria jellemzői a nagyobb tömörség miatt javulnak. A gravitációs öntéshez viszonyítva, ennek a módszernek már valamivel magasabb a gyártási költsége, ami ugye azt is jelenti, hogy a Fiat Bravo felni is drágább.

Ettől függetlenül ez az a mai napik az egyik legnépszerűbb módszer. Vannak olyan kerékgyártók, amelyek a gyártáskor magasabb nyomást alkalmaznak annak érdekében, hogy a kapott Fiat Bravo felni súlya a lehető legkisebb legyen.

Author: admin