A termelői méz ismertetőjegyei, tulajdonságai

termelői méz

Közismert, hogy a méznek számos jótékony hatása van. A hozzáértők azt tanácsolják, ne a boltok polcain sorakozó, külföldről érkező mézeket válasszuk, hanem vásároljunk termelőtől. De miért jobb a termelői méz? A termelőtől vásárolt magyar mézek nem tartalmaznak például antibiotikumot vagy más hozzáadott anyagot, ezáltal egészségesebbek. Hogyan különböztethetjük meg a termelői mézet a többitől?

Az üvegen keressük a Magyarország kontúrját hatszögletű méhsejtekkel ábrázoló mintát, aminek közepén egy méhecske található és egy OMME embléma. Ez a magyar termelőktől származó mézek jelölése. A mézkedvelők könnyen különbséget tudnak tenni a nem termelői és termelői méz között.

Utóbbi sokkal aromásabb, ízesebb, illatosabb.  A cukrosodás is a valódi méz természetes tulajdonsága. A cukrosodással a méz a minőségéből nem veszít, 40 fokos vízzel feloldható. A magyar méz könnyen beszerezhető, tehát válasszunk hazait! Ezzel támogatjuk a magyar gazdaságot és védjük a környezetünket is, mert az import áruk szállítása által rengeteg mérgező anyag kerül a levegőbe!

Author: seditor