Az Aviva módszer története

Aviva módszer

Az Aviva módszer egy olyan testgyakorlat rendszer, ami stimulálja a reproduktív hormonok mirigyeinek megfelelő kiválasztódását. Az Aviva módszer létrejötte egy magyar származású fizikoterapeuta nevéhez vezethető vissza. Aviva Gabriella Steiner 1930-ban született Budapesten. Szülei sportolók és vegetáriánusok voltak, akik a természet törvényei szerint éltek. A fiatal Aviva gimnasztikát és úszást gyakorolva nőtt fel, később hivatásos táncos lett és tornatanári képesítést szerzett.

Miután felhagyott a balerina és színésznői karrierrel, testnevelés tanárként kezdett el dolgozni Jeruzsálemben. Szabadidejében anatómiai és fizioterápiás órákon vett részt az orvosi egyetemen, közben jógát gyakorolt. Egy évtizede próbálta már azonosítani és tökéletesíteni azokat a mozgásokat, amelyek szabályozzák a méhben az olyan fiziológiai folyamatokat, mint a menstruáció, a fogamzás és a szülés.

Aztán történt valami meglepő, ami elindította őt a helyes úton. Az egyik 45–70 éves nőknek tartott foglalkozásán arra kérte az osztályt, hogy hajtsanak végre egy bizonyos mozdulatsort. Legnagyobb meglepetésére a következő foglalkozáson szinte csak a 70-es éveihez közeledő hölgyek jelentek meg, mivel a többieknek megjött a havi vérzése. Ezután Aviva tovább fejlesztette az gyakorlatokat és megfigyelte azoknak a nők nemi rendszerére gyakorolt ​​hatásait a tanítványaitól kapott visszajelzések gyűjtése és rögzítése alapján.

Az idő múlásával rájött arra is, hogy a mozgások nemcsak az olyan természetes folyamatokat érintik, mint például a menstruáció és az ovuláció, hanem gyógyító hatással vannak az olyan leggyakoribb nőgyógyászati ​​problémákra is, mint például a csökkent termékenység, a ciklus rendellenessége és a hormonális egyensúly hiánya. Aviva elmondása szerint, a világ legboldogabb emberének érezte magát, amikor láthatta azokat a gyönyörű és okos gyermekeket, akik természetesen úton fogantak meg a korábban meddőnek hitt tanítványainál a gyakorlatainak köszönhetően. Az Aviva módszer azóta sok reménytelen nő álmát váltotta valóra.

Author: admin