A Fiat Punto alufelni gyártási technikái

Fiat Punto alufelni

Napjainkban többféle gyártási eljárással készülnek a legmodernebb keréktárcsák. A Fiat Punto alufelni egyrészes modellek nagyon korszerűek, igazán tartósak és persze esztétikusak is. Ezért is annyira felkapottak. A gyártásuk során, folyékony alumíniumot öntenek egy direkt erre a célra kreált formába.

Ekkor több módszer is rendelkezésre áll. Lehet, hogy az egy részes Fiat Punto alufelni gyártása nagyon egyszerűnek tűnik, de az igazság az, hogy ennek a megfelelő megmunkálása nagyon komplex és a szakembertől nagyon sok odafigyelést, szakavatottságot és profizmust igényel.

A Fiat Punto alufelni gyártásakor gyakran alkalmazzák a gravitációs öntéses technikát, ami a forma folyatásának legegyszerűbb módszere. Ekkor a forma kiöntése egyszerűen a gravitáció felhasználásával történik. A gravitációs Fiat Punto alufelni gyártás egyik legfőbb előnye mindenképp az alacsony költségben rejlik.

Ez egy kiváló módszer abban az esetben is, amikor a formatervezés szempontja felülírja a súlykérdést. Mivel ez a megoldás csakis a gravitációra alapszik, az efféle alumínium tárcsa tömörsége elmarad más eljárás szerint gyártottakétól. Az ilyen felniknek lényegében nagyobb tömegre van szükségük ahhoz, hogy megfeleljenek a terhelési követelményeknek.

Toyota Avensis alufelni: megannyi gyártási technika

Legyen szó akár más brandek tárcsáiról is, az biztos, hogy rendelkezésre állnak a legkülönfélébb gyártási megoldások. Például az alacsony nyomású öntés a Toyota Avensis alufelni esetében az egyik legnépszerűbb. Mit kell erről tudni?

Nos, a kis nyomású öntésnél az alumíniumot a gravitációs öntéshez képest gyorsabban, alacsony nyomással juttatják be a formába. Ennek az elvnek köszönhetően a Toyota Avensis alufelni anyagának a mechanikai tulajdonságai nagymértékben javulnak, aminek az eredménye a még nagyobb tömörség.

A gravitációs öntéshez viszonyítva, ennek a módszernek már valamivel magasabb a gyártási költsége Ez pedig azt jelenti, hogy a Toyota Avensis alufelni is drágább, mint más gyártási technikával kapott termék. Azt persze nem szabad elfelejteni, hogy manapság ez az eljárás a legelterjedtebb az ötvözet felnik esetében.

Author: admin