A geotextil a kert kötelező darabja

geotextil

A kert építése során gyakran van szükség a talaj takarására. A geotextil külön tartja a homokot a kavicstól, de akár medence alá is el lehet helyezni, mivel megvédi a fóliát a későbbi balesetektől.

Leginkább egy filmszőnyeghez hasonlít, ami nemcsak az UV sugaraknak áll ellen, hanem másnak is, hála a tartósságának. Olyan anyag, ami egyik kertből sem hiányozhat, hanem kötelező elemként kell tartani belőle pár négyzetméterrel a garázsban. A textília felülete durva, sprőd, nevezhetnénk rostosnak, ami megszűri a folyadékot, például az esővizet. Ezáltal a geotextil arra is felhasználható, hogy összegyűjtsük vele a vizet és később felhasználjuk. Szerencsére más felhasználása is létezik, például bevethetjük a rágcsálók ellen.

Amennyiben gyakran küzdünk ezekkel a nem várt vendégekkel, nem kell mást tennünk, mint geotextillel letakarni az ellátmányt és az egerek nem jutnak át rajta. Ha pedig a térköveknél tesszük le, akkor megkímélhetjük magunkat a kapálástól és a gyomlálástól, mert a gazt sem engedi megnőni.

Author: admin