A járássegítő helyettesíti a kezünket

járássegítő

A legtöbb csecsemő 12 hónapos korától már készen áll a járásra. Ilyenkor a járássegítő extra opció, ami sok családnak nyújt segítséget. Néhány baba gyorsan talpra áll és a házban lévő bútorokba kapaszkodva, apró lépésekkel elindul. Mások azonban nehezen teszik meg az első lépéseket. Talán a bizonytalanság miatt vagy mert egyszerűen csak bátorításra van szükségük. Amikor segítünk nekik járni, ők boldogan szórakoznak, élvezik, hogy mi vezetjük őket, mi pedig az élet egyik legfontosabb mérföldkövét éljük át.

Néha kénytelenek vagyunk rávenni őket a járásra, mert úgy gondoljuk, hogy segítségre van szükségük a motoros készségeik fejlesztéséhez és úgy érezzük, hogy kötelességünk megtanítani őket. Aggódunk, hogy gyermekeink lemaradnak, de a járássegítő pont ennek megfelelően lett megtervezve. Gurul, zörög, zenél, színes, lehet bele kapaszkodni, szóval biztosan jó buli lesz a legkisebbeknek is. Ha pedig elfárad a pici, akkor a járássegítő kényelmesen elfér az egyik sarokban és jöhet a pihenés.

Az Adamo hinta a nyűgös babáknak is segít

Az első hónapokban és években az alvás nem mindig könnyű. Ilyenkor az Adamo hinta egy kis pluszt nyújt, mivel a szülő és a baba is kiélvezi. Ha sétáltatunk egy babát, valószínűleg újra és újra meg akarja majd tenni. Ez nemcsak nem segít, hanem felnőttől való függőséget teremt a test egyensúlyának fenntartásában, ráadásul szokássá tesz egy olyan tevékenységet, amit a baba sokkal nagyobb érdeklődéssel (és sokkal nagyobb gyakorisággal) akar majd meghosszabbítani, mint mi.

A csecsemők rendkívül szeretik az ismétléseket, de ez az alvásra is vonatkozik. Ha jól érzik magukat az Adamo hinta puha párnái között, akkor sokkal könnyebb lesz az altatás is. A hintázás ismétlődő cselekmény, úgyhogy segíti az alvást és nem kell folyamatosan fognunk. Elég, ha odaülünk a közelébe, hogy a baba halljon és érezzen minket, azonban lényegesen nagyobb szabadságot kapunk. Igen, az Adamo hinta jó ötlet a nyűgösebb babáknak is, ráadásul 3 éves korig is használható vagy maximum 15 kilogrammig.

Author: seditor