A kapásjelzők kényelmesebbé teszik a horgászatot

Kapásjelzők

A horgászathoz szükséges eszközök és kellékek, amilyen a kapásjelzők is, megtalálhatóak egy helyen, a jól felszerelt és nagy raktárkészlettel rendelkező webáruházakban minden beszerezhető. Fellelhetőek az online térben, minden, amire egy sporthorgásznak igénye mutatkozik. Az elektromos kapásjelzők alkalmazásával, a horgászat során mással is lehet foglalkozni, nem kell állandóan a pecabotok mozgására figyelni, hiszen ezek a precíz kis berendezések szavatoltan jelezni fognak, amennyiben harapna a hal. Az egyszerűbb darabok nem kerülnek sokba, ennek ellenére kényelmesebbé teszik a halak kifogását. A centrumzoo.hu webáruházban, a hatalmas kínálat kiterjed a kapásjelzők termékkategóriájára is. Olyan elismert gyártóktól szerezhető be itt kiváló ár-érték arányban kapásjelző készülék, mint amilyen a Balzer, a Black Cat, a Carp Hunter, a Cormoran, a DAM, a Delphin, a FOX, az iBite, a Kamasaki, a Korda, a Korum, a MADCAT, a Mikado, a Nevis, a Prologic, a Silstar, a Spro, a TFgear és még sok más. A kapásjelzők különböznek felépítésben és érzékenységben, de azonos a funkciójuk és jelezni fogják mindenképp, hogy mikor kell elkezdeni a hal kifogási akcióját és élvezni a hal fárasztásának élményét.

A Pulsar kapásjelző kiváló segítő berendezés

A kapásjelzők jó szolgálatot tesznek a horgászat minőségivé és komfortossá tétele érdekében. Kiemelten jól teljesít a Pulsar kapásjelző elektromos változata, ami általában fel van szerelve éjszakai jelzőfénnyel is. Szabályozható a hangerő és a hangszint, akárcsak az érzékenység is. Ezeknek a funkcióknak köszönhetően, a Pulsar kapásjelző nem fogja zavarni a közelben lévő többi horgászt vagy éppen a jelenlévő társaság tagjait. A hangosabb üzemmód akkor hasznos, amennyiben a horgászó személy kénytelen ideiglenesen eltávolodni a botoktól, de a hangos jelzést távolabbról is meg fogja hallani és időben tud reagálni, hogy a hal le ne akadjon a horogról. A Pulsar kapásjelző mindegyik modellje vízálló és egyszerűen kezelhető, a hang- és fényjelzései egyértelműek, könnyen értelmezhetőek. Az áramfelvételük alacsony, a LED-ek nagyméretűek, hála a modern kivitelnek. Az üzemmód leginkább 9 V. Az ilyen gyártmányú kapásjelző beszerezhető szettben is, műanyag táskával együtt. Az adókat és vevőket át lehet programozni más hullámsávra, kikapcsolt állapotban, így az összehangolás könnyedén megoldható bármilyen helyzetben. A Pulsar kapásjelző karbantartása sem összetett, használat után javasolt az elemek eltávolítása, mivel a készülék tárolása így kell történjen.

A bojlis orsó kiváló a pontyozáshoz

A botok és a kapásjelzők mellett, a sikeres halfogáshoz sok minden másra is szükség van. A centrumzoo.hu webáruházban, többek között, számos Daiwa gyártmányú bojlis orsó is az érdeklődők rendelkezésére áll, legyen szó akár 3, akár 8+1 csapágyas modellekről. Az áttétel esetében is változatos a felhozatal. Fellelhetőek a felhasználóbarát webhelyen a 4,1:1 és a 5,2:1 bojlis orsó fajták is. Az áttétel határozza meg a dobemelés sebességét, akárcsak a zsinór visszahúzását egy tekerés alatt. A kettőspont előtti szám azt jelzi, hogy hányat fordul bojlis orsó rotorja egy hajtókar fordulat alkalmával és ez a szám minél kisebb, annál lassúbb a dobemelés. A méret is széles intervallumban érhető el, mint amilyen a 10000-es és a 2500-as. A nagyobb szám jelöli a nagyobb dobot. Választásnál az adott bot méretéhez javasolt igazodni, felesleges elnehezíteni egy kisebb botot a nagyobb méretű orsóval. Ezeket más néven pontyozóként tartjuk számon, de ismertek távdobóként is. Kétféle a bojlis orsó fékrendszere, elsőfékes vagy nyeletőfékes. Az elsőfékesek valójában gyorsfékrendszerűek, de a hagyományos változatokat nem ajánlott átalakítani gyorsfékezőre, mivel ez sajnos lerövidíti a nem erre a funkcióra gyártott bojlis orsó életét.

A bojli fajtái terén nagy a választék

A bojlis orsó és bot megléte feltételezi a különféle bojlik alkalmazását, de nem mindegy, hogy az adott víz paramétereinél melyik változat kerül felhasználásra. A bojli fajtái különböznek egymástól annak alapján, hogy beetetéshez vagy csalizáshoz kell bevetni. Az etető bojli gyorsabban szétterjed, ennek az a funkciója, hogy odavonzza a halakat a horgászás helyéhez. Ezek általában nagyobb kiszerelésben találhatóak meg a kereskedelmi kínálatban, hiszen nagyobb mennyiségre van szükség belőlük egy-egy horgászás alkalmával. A bojli fajtái terén a csalizó típusok is jó szolgálatot tesznek. Azáltal, hogy lassabban oldódnak fel, akár 24 óráig is a boton maradnak, ennek hála, ritkán kell újra felszerelni. A védelmük érdekében, javasolt védőhálót szerelni rájuk, ezzel lassítható és egyenletesebbé tehető az oldódás folyamata. A bojli fajtái abban is különböznek egymástól, hogy főttek vagy oldódóak. A főtt változatok hatékonyabbak az ismeretlen és melegebb vizeken, akárcsak a több napon keresztül való horgászatok esetében. Az oldódók előnye viszont, hogy gyorsabban odacsalják a halakat. A bojli fajtái különleges változata a paszta, ami rágyúrható az ólomra, de a csalira is.

Author: seditor