A Renault Thalia hatása a gyorsulásra, fékezésre és fogyasztásra

Renault Thalia felni súlya
A felniknél nem csupán a külső fontos, hanem az is, hogy miként befolyásolják a kocsi teljesítményét. A Renault Thalia felni súlya mindenképp a lényeges tulajdonságok közé sorolható, amit kötelező alaposan megvizsgálni a vásárláskor. De miért is lényeges ez? Valóban jobb, ha 1-2 kilogrammal kevesebbet nyom a verda a tárcsák miatt?
A válasz egyértelműen igen, már csak azért is, mert ugye a kerék, az abroncs és a Renault Thalia felni együttese olyan nem felfüggesztett tömeget jelent, amire 2 erő hat: a forgási és áttételi energia. A rugózatlan tömegként is ismert fogalom a gépkocsi azon részét jelenti, ami követi az úttest hullámzását.

Például egy kilogramm felfüggesztett tömegelőny több kilogrammnyi rugózott tömegnek felel meg. Ezért is fontos, hogy ha egy mód van rá, akkor a Renault Thalia felni a lehető legkönnyebb legyen.
Főleg a nyári teljesítmény fokozását illetően annyira lényeges ez, hiszen itt a jármű rugózatlan tömegének a csökkentésével javítható a gyorsulás, az úttartás, a fékezés és a vezetési érzet is úgy, hogy közben a fogyasztás is csökken. De akkor milyen Renault Thalia felni jöhet szóba mondjuk télen? A fagyos, havas hónapok beálltával ugye a tapadás a legfontosabb. Ekkor sokkal jobb, ha nehezebb a kerék, hiszen így javul a tapadás.

Hogyan hat a Suzuki SX4 alufelni súlya a teljesítményre?

Amint arról már szó esett, a kisebb súly javítja a gyorsulást és a fékezést. Minél nehezebb a kerék, annál nagyobb erőre van szüksége a motornak, hogy ezeket megmozdítsa és lefékezze. Tehát minél nehezebb a Suzuki SX4 alufelni és az abroncs kombinációja, a motornyomaték annál magasabb kell legyen.
Természetesen fordítva is igaz ez, hiszen minél könnyebb a kerék, annál egyszerűbb a gyorsulás. Érthető módon sokkal egyszerűbb lefékezni egy 2 kilogramm súlyú forgó kereket, mint egy 20 kg-ost. Hogyan hat a Suzuki SX4 alufelni súlya a fogyasztásra? A fogyasztás javarészt attól függ, hogy a gyorsuláshoz mekkora energiát kell a motornak kifejteni. A könnyű kerekekkel csökken az energiafelhasználás, ami üzemanyagmegtakarítást eredményez.

Author: seditor