A rozsdamentes kukta nagyon hasznos

Nincs finomabb, mint a nagyi órákon át főzött húslevese, de sajnos a mai világban ritkán van arra idő, hogy ilyen sok időt töltsünk a konyhában. Szerencsére így sem kell lemondani az ínyenc falatokról, hiszen a rozsdamentes kukta segítségével, rövidebb idő alatt is elkészíthetőek.

A rozsdamentes kukta egy teljesen zárt közeget biztosít az ételeknek, amelyek így sokkal gyorsabban megfőnek, megpuhulnak. Az is az előnyére írható, hogy így az illatok sem terjednek annyira, mintha egy sima fazekat használnánk, azonban cserébe sokkal elővigyázatosabban kell eljárnunk ezzel. A benne lévő magas nyomás veszélyes is lehet, így csak az előírásoknak megfelelően szabad eljárni vele. 

Oda kell figyelni, hogy megfelelően legyen lezárva és csak azután szabad kinyitni, ha kiengedtük a rozsdamentes kukta belsejében összegyűlt gőzt. Ezt egy speciális szeleppel lehet megoldani, de azzal is csak óvatosan ajánlott bánni, mert a kiáramló gőz is okozhat komoly sérüléseket. Amennyiben betartunk mindent, akkor nem lehet baj és igazán finomakat főzhetünk.

Author: admin