A szoba dísze az analóg óra

 analóg óra

Noha az emberek számos dolog közül választhatnak, sokan kedvelik a megszokott, jól bevált megoldásokat maguk körül. Az analóg óra klasszikusan két mutatóval ellátott.

A faliórák legtöbbje ilyen, de még mindig számos karóra is. Minél nagyobb az óra lapja annál több lehetőséget ad a díszítésre. Ezért a faliórák esetében az analóg óra kiemelt helyet kaphat a szobában, idomulva annak stílusához és színvilágához.

Az idősebbek még emlékeznek a jellegzetes ketyegésre, ami megtörte a szobák csendjét és az idő végtelen hosszúságának érzését keltette. Ez az érzés mára eltűnt, hiszen a legtöbb analóg óra már elemmel működik és nem ketyeg, emellett az alapszintű háttérzaj is sokszor annyira erős, hogy elnyomná az órák hangját.

Ilyen lényegtelennek tűnő apró dolgok is változást hoznak az emberek alapérzéseiben. Végtelennek tűnő idő vagy észre sem vesszük és már elmúlt. Aztán persze erre ráépül az egész napunk és nem értjük, mi is az, ami miatt úgy érezzük rohannunk kell és versenyre kelni saját magunkkal.

Author: seditor