Aranyat ér a tapadásmentes serpenyő

tapadásmentes serpenyő

Minden háztartásban kell legyen legalább egy serpenyő, amivel a sütés, főzés egyszerű és eredményes lehet. Azonban nem mindegy, hogy ennek milyen a belső kialakítása, és milyen tulajdonságokkal bír. A könnyű sütés és főzés érdekében, a tapadásmentes serpenyő mellett kell dönteni. Ilyen például a wok is.

Aki már használt ilyet, az tudja, hogy mennyire praktikus. Ennek az ötlete és az alkalmazása, mint gasztronómiai elem és eljárás, Kínából származik. Persze nem csupán ott alkalmazzák ezt a sajátos tapadásmentes serpenyő fajtát.

Manapság már a Kelet-Ázsiában mindennapos konyhai eszközt Európában és Amerikában is előszeretettel használják. Nagy előnye az alakjában rejlik, ami egy gömb metszetére emlékeztet. Az egyik legnagyobb előnye minden kétséget kizáróan az univerzalitásában rejlik.

Egy ilyen tapadásmentes serpenyő segítségével az ember csökkentett mennyiségű olaj hozzáadásával is süthet, ugyanakkor párolhat, gőzölhet is benne. A wok tapadásmentes serpenyő kialakítása azért is páratlan, mert ennek az aljában igen gyorsan nagyon magasra nő a hőmérséklet úgy, hogy közben az energiafelhasználás minimális.

Author: admin