Az egészséges életmód javítja az életminőséget

Mindenki maga határozhatja meg, hogy mit eszik, mit iszik, mennyit mozog naponta. Ezek a tényezők az egész életvitel alapját képezik. Manapság egyre inkább előtérbe kerül az egészséges életmód kérdése és furcsa ezt mondani, de ma már az úgynevezett digitális fittségre is támaszkodhatunk részben.

Az okostelefonunk ugyan nem tud ráállni a testünk helyett az egészséges életmódra, viszont minden lépésünket figyelemmel kísérheti és figyelmeztethet a fontos teendőinkre. Többféle hasznos applikáció létezik. Az egyik a 30 napos fitneszkihívás, ami egy részletes edzéstervet ad a kezünkbe. Lehetőséget biztosít a közösségi mozgásra a Strava alkalmazáson keresztül, ahol másokkal megoszthatjuk az edzéseinket, sétáinkat, túraútvonalainkat. A Daily Water a napi vízszükségletünket felmérve ügyel a vízbevitelünkre.

A Sleep Cycle az alvásminőség ellenőrzésében segít, a Fitpuli pedig teljes egészségügyi monitoringot képes elvégezni a testünk jelzései alapján, ami nyilván csak akkor lehetséges, ha rendelkezünk a megfelelő mérőeszközökkel, amelyek összeköttetésben állnak az egészséges életmódunkat egyengető valamelyik alkalmazással. Az egészséges táplálkozás nem csupán a fogyásról szól, hanem egy kiegyensúlyozott étrend megteremtéséről. A fogyás témáját illetően, a Vinna Life módszere azon az elven alapszik, hogy kevesebbet kell ennünk a megszokottnál, közben pedig többet mozognunk.

A fehér lisztből készült termékeket kerülni kell és inkább a teljes kiőrlésű, rostban gazdag kenyérfélékre ajánlott voksolni. A változatos étkezésre és a megfelelő tápanyagok bevitelére fokozottan figyeljünk oda! A zöldségek, gyümölcsök, tejtermékek, sovány húsok és a halak is szerepeljen az étrendben! Az egészséges táplálkozás másik alappillére, hogy soha nem szabad degeszre enni magunkat. A lefekvés előtti 3 órában legfeljebb csak csipegessünk, ha éhségérzetünk támadna. Ez az egészséges táplálkozás szerinti diéta sokkal könnyebben kivitelezhető, mint bármelyik másik, hiszen továbbra is fogyasztjuk azokat az ételeket, amiket egyébként is szeretünk.

Author: admin