Barber történelem: ókortól a mai barber shopokig

barberek

Egyértelműen egy stílus és trend orientált világban élünk, amiben boldogulni gyakran nem egyszerű feladat. Megfelelni az elvárásoknak sokak vágya, de valójában ennél sokkal többről van szó. Az önkifejezés lenne a lényeg, amihez hozzátartozik a sajátos megjelenés. Ezt felépíteni gyakran egy komoly feladat, de szerencsére minden feltétel, eszköz és segítség adott ehhez. Manapság ismét a borbélyok korát kezdjük el élni, bár nem olyan módon történik ez, mint sok évszázaddal ezelőtt. A barberek története egészen az ókorig nyúlik vissza.

Ezek a szakemberek mindig hatékonyan bántak a pengével, ezért ebből adódóan még a modern orvoslás előtt gyakran láttak el egészségügyi szolgáltatásokat. Foghúzás, vércsapolás és bizonyos sebészeti beavatkozások érdekében őket kereste fel az ember. Ahogy fejlődött a tudomány és megjelentek a mai értelemben vett kórházak, egyszerűen kikopott a divatból a borbélyok ezen foglalkozása és maradt csak a borotválás, illetve a hajvágás.

Később megjelentek ezen szakágon belül a fodrászok. Ez egyértelműen egy tovább specializálódott szolgáltatás az elődeikhez képest, hiszen itt főként a hajra esik a hangsúly. Valahogy úgy lehetne a legjobban érzékeltetni a dolgot, hogy fodrászhoz inkább a hölgyek járnak, miközben a férfiak a borbély szalonokat kedvelik igazán. A barberek ugyanis képzettebbek ezen a téren, hiszen a fejszőrzet minden részét meg tudják dolgozni. Nem fog ki rajtuk semmilyen frizura elkészítése. Manapság komoly elvárások vannak ezen a téren, hiszen a divatirányzatok mentén rengetegféle stílus született meg.

Egyenes, göndör, kócos, rövid és hosszú haj majdnem végtelen számú variánsával lehet találkozni, amihez még kapcsolódik a szakáll ápolás valóságos művészete. A barber shopban ennek megfelelően első osztályú kiszolgálásban lesz részed. A modern kor technológiája található meg egy olyan helyiségben, ami kinézetét tekintve az 1920-as évek Amerikáját idézi. Profi hozzáállás, kellemes hangulat és gyors kiszolgálás. Még ajándék italt is kapsz, ami oldja az esetleges feszültséget, vagy egyszerűen csak megolajozza az élményszerzést.

Author: seditor