Első osztályú Merinó gyapjú fonal

merino gyapjú fonal

Az állattartás még manapság is rendkívül nagy népszerűségnek örvend a bevételi forrásokat tekintve, habár már nem olyasféle formában, mint mondjuk 50 évvel ezelőtt. Kevesen tudják, hogy a Merinó gyapjú fonal minek köszönheti a különlegességét. Tulajdonképpen a magas minőség a teljesen egyedi tapintásból ered.

Ez a Dél-Afrikában és Dél-Amerikában fellelhető juh ugyanis az egyik legpuhább állat a világon. Általánosan elterjedt tény, hogy az állatok szőre megmutatja a róluk való gondoskodás milyenségét. Ez pedig a juhokat tekintve sincs másképp. Egy kutatás bebizonyította, hogy a jobb körülmények között lévő merinói juhok sokkal szebb gyapjút adtak.

Az extra puhaságnak köszönhetően, a Merinó gyapjú fonal szinte bármihez alkalmas lehet, legyen szó babaruháról, takaróról, zokniról, esetleg egy sapka kesztyű szettről. Azonban, ahogy a legtöbb hasonló matériánál, itt is figyelmet kell fordítanunk a magas fokú hőérzékenységre és a nemezelődési képességre, hogy sokáig megőrizhesse a Merinó gyapjú az eredeti állapotát.

Author: admin