Gesso alapozó használata a festés előtt

gesso alapozó

A festés lehet hobbi és elhivatottság, azonban mindenképpen művészi ösztönnek számít. Ilyenkor a gesso alapozó kötelező terméknek számít, mivel előkészíti a felületet. A fehér színű anyag festékként vihető fel a fára, műanyagra, gipszre vagy a fémre is. Eltünteti az anyag színét, kitölti a repedéseket és egységessé varázsolja a felületet, tehát megteremti a tökéletes körülményeket a további munkához.

Amikor festeni szeretnénk, akkor nem mindegy, hogy milyen felületet választunk. Sokan úgy oldják meg, hogy egy régi, kopott képet vesznek alapul és azt dolgozzák fel. Azonban, ha azt szeretnénk, hogy az évek múlásával is látszódjon a művünk, akkor muszáj kiválasztani a fontos alapanyagokat.

A gesso alapozó minden helyzetben kötelezőnek számít, mivel a segítségével felkészítjük a felületet és nem kell azon idegeskedjünk, hogy miként fog kinézni pár év múlva. Csak arra figyeljünk, hogy az ecsetet vagy a festőhengert minden esetben mossuk ki utána! Ha alkotni szeretnénk, akkor kezdjük mindig az alapozással!

Author: seditor