Kellően strapabíró kandallóbetét

kandallóbetét

Hiába ér véget rövid időre a téli szezon, alig telik el néhány hónap és ismételten itt lesznek a fagyos reggelek, éjszakák. Megéri ezekre minél előbb felkészülni, amire a nyári hónapok kiváló lehetőséget nyújtanak. Ne kapkodjuk el a kandallóbetét kiválasztását, ha elhatároztuk, hogy ezt a régimódi, ám mégis felújított rendszert választjuk a fűtés bizonyos részének megoldásaként.

A modern technikai fejlesztéseknek hála, már nem kell tartanunk a nyílt lángtól, a füst visszaszivárgásától. A hatékonyság szintén fokozódik, de közben a hangulat megmarad. A kandallóbetét a tűzterek azon belső része, amit a burkolat ölel körbe. Általában erős fémvázból készülnek, ami még a magas hőmérsékletet is jól viseli.

Az ajtók többnyire üvegezettek, hogy remek látványt szolgáltassanak. A nyitás és záródás többféle módon valósulhat meg. A kandallóbetét olykor külső légbevezetéssel rendelkezik, ezzel elejét véve az oxigén elvonásának a helyiségekből. Elérhető már elektromos és bio kivitelben, ami új távlatokat nyit a lehetőségek terén.

Author: seditor