Különleges ital a whisky

whisky

Mint tudjuk, a mértéktelen alkoholfogyasztás káros az emberi szervezetre. Viszont a szeszes italokban olyan összetevők is találhatóak, amik kimondottan kedvezően hatnak a szervezetre. A whisky azon ritka italok közé tartozik, amit cukorbetegek is fogyaszthatnak, mivel nem tartalmaz szénhidrátokat, ezért nincs hatással a vércukor szintre.

Úgy tartják, hogy az étkezések után egy pohárka whisky az emésztést is segíti. Tény, hogy oldja a stresszt, hiszen egy fárasztó nap után nincs is annál kellemesebb, mint nyugodt környezetben, elkortyolgatni egy pohárkával valamelyik minőségi fajtából.

Bizonyos kutatások szerint csökkenti a koleszterin lerakódásának az esélyét az érfalakra, ezáltal segítve a vér szabad áramlását. Ebben fontos szerepet játszik a whisky magas antioxidáns tartalma is. Nem véletlen, hogy az első írországi említése a 15. századból származik, amikor még az „Aqua Vitae“ (élet vize) nevet viselte.

Minden esetre senkinek nem ajánlott, hogy gyógyászati készítményként kezelje ezt az ital. Sokkal inkább a kifinomult és változatos ízvilága és az aromák azok, amik különlegessé teszik a minőségi whisky fajtákat.

Author: seditor