Legyen mindig kéznél a rugalmas pólya!

rugalmas pólya

Az egészség megőrzése rendkívül fontos, ezért meg kell tenni ennek érdekében mindent. A rendszeres testmozgás elengedhetetlen a szervezet megfelelő működéséhez, függetlenül a kortól. Sajnos ugyanakkor mindenki ki van téve a sérülés veszélyének az aktív élet során, így érdemes felkészülni az esetleges sérülések elkerülésére, de amennyiben már késő, akkor azok gyors kezelésre van szükség, gyakran rugalmas pólya révén. Ez a termék minden otthonban kéznél kell legyen, hiszen sohasem lehet előre tudni, mikor lesz szükség rá.

A köznyelvben egyszerűen csak fásliként emlegetett termék több esetben is hasznunkra válik. A sérült végtagok rögzítésére, illetve a közvetlen sebekre felhelyezett kötszerek stabil helyen tartására is alkalmas. Többféle elnevezéssel találkozhatunk a rugalmas pólya esetében, a hagyományos egészségügyben és a sportgyógyászatban egyaránt. A felhelyezését követően kifejt egy speciális kompressziós hatást.

Ennek a lényege, hogy felszíni, kitágult vénás rendszerekre nyomást gyakorolva a rugalmas pólya a mélyebb rétegekbe irányítja át a vérkeringést, ezzel fokozva a pangás esélyének a mérséklését, valamint elejét vegye a trombózis kialakulásának. A felhelyezés felfekvés vagy sérülés esetén, fekvő- vagy ülőhelyzetben történjen meg közvetlenül a lábujjak tövétől kezdve. A kompressziós pólya átlapolással legyen feltekerve, takarja be a sarkat, majd így haladjon fel egészen a térdig. A biztos tartás érdekében, elengedhetetlen a szakszerű feltekerés, különben a hatás nem éri a kellő mértéket.

A kompressziós pólya túl laza vagy ellenkezőleg nagyon szoros tartási problémákat okozhat, ezért az optimális eredményre kell törekedni, amihez gyakran jól jön a tapasztalat. A nagy nyári melegben, amikor kialakul az ödémás, nehéz láb érzése, komoly segítséget jelent a kompressziós pólya alkalmazása. Kiválasztása során érdemes odafigyelni a termékek tulajdonságaira, amilyen például a nyúlékonyság. Ez igen tág határok között mozog. Általában 3 csoportba osztható ez a jellemző. Rövid, közepes és hosszú nyúlási képességgel bírnak az egyes kivitelek.

Author: admin