Mi az ételfotózás lényege?

ételfotózás

Aki ránéz egy ilyen képre, valószínűleg elgondolkodik azon, milyen ízeket érezne, ha ráharapna a bemutatott fogásra. Az ételfotózás napjainkban legalább annyira komoly és elismert szakmának nevezhető, mint a fényképészet többi területe. A szakemberek munkái sokszor szerepelnek étlapokon, óriásplakátokon és persze a közösségi oldalakon.

Néhány trükk bevetésével, saját maga is különleges képeket készíthet. A legfontosabb dolog, hogy semmiképpen ne használja a gép vakuját. Érdemes a fényképezésre nappal sort keríteni, amikor jelen van a természetes fény. Az ételfotózás során jó döntésnek bizonyulhat fehér hátteret használni, mivel így jobban ki lehet emelni a finomságok színét. A kiegészítők lehetnek evőeszközök, konyhakendők, csészék, gyümölcsök, stb. Az alkalmazásukat nem szabad túlzásba vinni, a legjobb, ha a teríték visszafogott lesz. Ha étellel azonos színű kellékeket használ, azzal egységesebbé teheti a képeket. A tükörreflexes fényképezőgép mellé javasolt egy megfelelő objektívet is beszerezni. Aki még kezdő az ételfotózás világában, annak remek döntés lehet a Canon EF 50 mm f/1,8 STM objektív, ami megfizethető áron szerezhető be. A felvételek készítésekor a szögöket aszerint kell megválasztani, hogy az adott fogásból mit szeretne a legjobban kihangsúlyozni.

Például, ha egy torta tetején dekoratív díszítés van, akkor felülről kell fotózni. Az utómunkákra a szerkesztőprogramok adnak lehetőséget. Számos ingyenes alkalmazás áll rendelkezésre, így kedve szerint válogathat. Az ételfotózás nagyon érdekes és izgalmas tevékenység, ami több órán keresztül képes lekötni az emberek figyelmét.

Author: seditor