Nehezen azonosíthatóak a magnéziumhiány tünetei

magnéziumhiány tünetei

Időnként néhány egészségügyi problémával szembesülünk, aminek nem tudjuk az okát, pedig sokszor nagyon egyszerű. A magnéziumhiány tünetei fejfájással, levertséggel is jelentkezhetnek, de számos egyéb problémát hozhatnak. Ugyanis körülbelül 300 metabolikus folyamatért felelős a szervezetben ez az ásvány. Elsősorban a kiegyensúlyozott idegrendszerrel hozzák összefüggésbe, azonban központi szerepet játszik a fehérje, zsír, szénhidrát anyagcsere, valamint a szív- és érrendszer működésében is.

Tudni kell, hogy a magnéziumhiány tünetei közé sorolható a szédülés, hajhullás, remegés és a zsibbadás is. Ez mind a magnézium idegrendszerre gyakorolt hatása miatt jelentkezik. Hiánya összefüggésbe hozható továbbá a kognitív képességek csökkenésével, a memóriazavarral, migrénes fejfájással, sőt, akár még a vérnyomással is. Amikor valakinél a magnéziumhiány tünetei jelentkeznek, akkor nem kell mindjárt orvoshoz menni és gyógyszeres készítményeket szedni, mert vannak olyan ételek, amelyekben sok a magnézium.

Sokat segíthetnek a magnézium tartalmú ételek.

Ezek fogyasztásával jó eredményt érhetünk el, az is megtörténhet, hogy megszabadulunk a gyógyszerszedéstől. De lássuk pontosan, hogy melyek a magas magnézium tartalmú ételek! A zöldleveles zöldségek és gyümölcsök, mint például az avokádó, a spenót, a sóska, a káposztafélék, a banán, alma, körte, valamint a citrusfélék nagymértékben tartalmazzák ezt az anyagot.

A telítetlen zsírsavakban és vitaminokban gazdag csonthéjasok, mint a dió, földimogyoró, pisztácia, mandula, kesu- és makadámdió, tök-, napraforgó-, len-, fenyőmag szintén a magnézium tartalmú ételek közé tartozik. Ugyancsak ebbe a kategóriába sorolhatóak a teljes kiőrlésű gabonafélék, a hüvelyesek, a halak, illetve egy bónusz extra magnéziumforrás a jó minőségű, ízletes étcsokoládé. Ez utóbbit boldogsághormonnak is szokták nevezni, nem véletlenül. Kiváló egészségbarát tulajdonságokkal bír, tele van antioxidánsokkal és ásványi anyagokkal, mint a magnézium. A magnézium tartalmú ételek közül talán az étcsokoládé a legtöbb ember kedvence.

Author: seditor