Praktikus tanácsok szivattyú vásárláshoz

szivattyú

A kert öntözése a száraz nyár folyamán elengedhetetlen. Jó, ha a zöld övezet közel van a házhoz, így csövek segítségével el tudjuk juttatni ide a vizet. Egy kis ágyást kézzel, egy egyszerű öntözőkannával is lehet öntözni. De ha a kert messze van, a terület pedig nagy és egyenetlen, akkor egy jó szivattyú az, amire szükség lesz.

Az eszköz alapos kiválasztása fontos, ugyanis az egyes összetevők tulajdonságai határozzák meg a növények jövőbeli öntözésének megbízhatóságát és minőségét. Ezért szivattyú vásárláskor érdemes csak megbízható és felhasználóbarát eszközöket választani. Először is, nézzük meg az egyes egység kapacitását!

De nem kevésbé fontos a szivattyú által kezelhető szemcseátmérő, a vízforrás helyétől az öntözési pontig mért távolság, valamint az öntözés típusa sem. Nem mindenki tudja, hogy különféle öntözési módok léteznek. Megkülönböztetünk gyökér, szórófejes és csepegtető öntözést. A szivattyú megvásárlása előtt döntenünk kell a víz forrásáról is. Minden vízforráshoz megfelelő típusú szivattyúra van szükség, a helyétől és a szívási mélységtől függően.

Author: seditor