Tényleg jobb a fűtésre optimalizált klíma, mint a konvektor?

fűtésre optimalizált klíma

A légkondicionálók nemcsak hűteni képesek, hanem hatékonyan fűtenek is télen? Igen! Utánajártunk a fűtésre optimalizált klíma piacnak és beszereztük azokat a modelleket, amelyek alkalmasak a -15°C vagy a -30°C alatti hőmérsékleten történő melegítésre, hogy az ügyfeleink könnyen hozzájuthassanak ezekhez.

A hagyományos fűtőberendezésektől eltérően, a légkondicionálók a hőszivattyúzás elvén működnek. Ez azt jelenti, hogy egy helyiség fűtése során, a berendezés a ventilátor segítségével oszlatja el a hőt. Érdemes megjegyezni, hogy a fűtésre optimalizált klíma hatékonysági együtthatója négyszer nagyobb, mint például a konvektoré vagy az elektromos fűtőtesteké. Ezt az a tény határozza meg, hogy a légkondicionáló 1 kW felhasznált elektromos energiáért 4 kW hőt ad le, de ez a szám a kültéri levegő hőmérsékletétől függően változhat.

Ebből a szempontból a leghatékonyabbnak az inverteres fűtésre optimalizált klíma számít, ami a kompresszor teljesítményének folyamatos szabályozása révén, minimális energiafogyasztás mellett tartja fent a beltéri hőmérsékletet.

Author: seditor