Az amerikai Kentucky megye nemcsak a derbikről híres. Az egyik legkeresettebb bourbon whisky is onnan származik és a klasszikus italok kategóriájába szokták sorolni. Legelőször az 1830-as években készítették el, aminek a receptjét a mai napig használják és nem térnek el tőle. A szeszesital megálmodója, Agustus Bulleit nem volt hajlandó bármilyen összetevőből elkészíteni azt, hanem csak és kizárólag a minőségi árut fogadta el.
A prémium palackok a napjainkban is ezzel a gondolatmenettel készülnek el, mindig a legjobb rozs, a legédesebb kukorica és a legtisztább víz felhasználásával. A magas rozstartalom visszaköszön az aromában, merésszé és különlegessé varázsolva azt. Bár az ízére a fűszeresség jellemző, így is tiszta és sima marad. A többi whiskyhez hasonlóan, tölgyfahordóban érlelik, az évek múltán kiszedett ital illatában keveredik a tölgy és a narancs aromája. Az aranysárga bourbon whiskyt általában önmagában szokták fogyasztani nagyjából 20 fokon, esetleg kevés jéggel, de koktélokban is megjelenik.