A kooperatív társasjátékkal mindenki győz

kooperatív társasjáték

Bizonyára megfigyeltük már, hogy a gyerekek imádnak versengeni egymással. De vajon muszáj mindig vetélkedni? Csak akkor jó a játék, ha másokat végül legyőzünk? A kooperatív társasjáték ezt az elméletet teljesen megcáfolja, hiszen arra vezet rá, hogy csapatban haladjunk előre és úgy nyerjünk.

A versenyszellem szinte minden emberben ott van, egyesekben számottevően, másokban enyhébben. A legtöbb eddigi társasjáték arról szólt, hogy egyetlen játékos „megveri” a többieket. Természetesen ezek is jók, hiszen általuk kipróbálhatjuk az egyéni képességeinket, azonban a kooperatív társasjáték több, mint egy jó kis szórakozás a barátokkal, családdal.

Sok hasznos dologra megtanít, ami az élet más területein is hasznunkra válik, mint például a segítőkészség, empátia, csapatszellem, kommunikációs és szocializációs képesség. A kooperatív társasjáték ugyanakkor rendkívül érdekes és izgalmas, ezért szórakozásnak is kiváló. Elsősorban a gyerekeknek ideálisak, de természetesen a felnőttek is kipróbálhatják magukat ilyen játékokban.

Author: admin