A CNC gépek javítása a helyszínen is megoldható

CNC gépek javítása

Amennyiben Ön is azon szerencsések közé tartozik, hogy másoknak adhat munkát, mert mondjuk egy gyártó vállalatot működtet, nyilván tudja, hogy számtalan kellemetlenséggel meg kell birkózni a mindennapokban. Ilyen lehet a CNC gépek javítása, amire sajnos időnként muszáj odafigyelni. A legtöbb gyártó azt javasolja, hogy el kell előre tervezni a leállást, amikor át lehet nézni a berendezéseket, ezzel pedig elkerülhető a hirtelen meghibásodás.

Ha ezt a javaslatot nem tudják vagy nem akarják megfogadni az üzemeltetők, akkor sincs semmi gond, viszont ilyen helyzetben számolni kell a nem várt kellemetlenségekkel. A CNC gépek javítása egyébként történhet a helyszínen, a gyártócsarnokban, esetleg el is szállítható a szervizt vállaló cég telephelyére. Ez nem mindig a szabad döntés függvénye, sokkal inkább elméleti kategória. Van, amikor előre tudható, hogy el fog húzódni a folyamat, ilyenkor sokkal jobb, noha nem tűnik egyszerűnek, hogy a CNC gépek javítása máshol történik és nem a gyártás helyszínén.

Sokszor előfordul, hogy még működnek a gépek a gyártásban, de már látható a berendezésen, hogy vannak korlátai a technikai lehetőségeknek. Ilyenkor gyakori megoldásként szolgál a marógép felújítás, hiszen néhány modernebb alkatrésszel, esetleg új funkcióval egészen kivételes tulajdonságokkal ruházhatjuk fel a készüléket. A felújítás intenzitása roppant széles skálán mozoghat. Gondolkodhatunk egészen apróságokban, de komoly funkciókban is.

Ez mindig függ a tulajdonos elképzeléseitől, elvárásaitól és persze nem mellesleg az anyagi lehetőségeitől. Egy marógép felújítás nem mindig kerül fillérekbe, habár még mindig sokkal előnyösebben jár a működtető, mintha teljesen lecserélné a berendezést. Egy új gép megtérülése ugyanis hosszú évekbe telik, így érdemes jól átgondolni, hogy milyen módon oldja meg valaki a hatékony működtetést. A marógép felújítás praktikus megoldás, aránylag megfizethető, a lehetőségek pedig elképesztőek, ami a technikai paramétereket illeti. Érdemes egyeztetni egy profi kivitelezővel.

Author: admin