A Cortex társasjáték a kicsik kedvence

Cortex társasjáték

A gyermekek egyik kedvenc tevékenysége a játék. Ez a szórakoztatás mellett, a memóriát is frissíti. A Cortex társasjáték az ügyességre és a gyorsaságra fekteti a hangsúlyt. A kártyalapokon különböző témák vannak megadva, amire minél rövidebb idő alatt kell helyesen válaszolni. A magyar megfelelője “agykéreg”, ami azt is mutatja, hogy memorizálni, gondolkodni és figyelni kell, mindezt kellő gyorsasággal.

Minden sikeres feladat után a kártyalap agyrészekre váltható. Miután összegyűlt a 4 darab, akkor megkapjuk a teljes agyat és a játék győzelemmel zárul. A játék érdekessége, hogy a lapokon tapintható formák vannak, amit el kell találni. Különböző témákat tartalmaznak.

Nemrég megjelent a Cortex társasjáték legújabb darabja, ami a szaglást is próbára teszi. Különféle illatokat kell felismerni. Természetesen a matematika, a színfelismerés és egyéb témák is megtalálhatóak, ami egy kicsit nehezíti a dolgot. A játék 8 éves kortól bevethető és 2-6 közötti személynek ideális. Remek lehetőség az igazi kikapcsolódásra és feltöltődésre.

Author: seditor