A cross tape rövid bemutatása

cross tape

A kineziológiai tapaszok nagyon népszerű gyógyászati segédeszközök, amiket az amatőr és a profi sportolók egyaránt használnak. A cross tape a gyógytornászok és szakemberek egyik megoldása a különféle mozgásszervi gondok és panaszok kezelésére. A testen bárhova elhelyezhető, a fájó ízületek, izmok „támaszaként”.

Sőt, egyes modellekkel a nyirokrendszer működésének támogatása is garantált. Tehát több változata is kapható. Két fő csoportra lehet osztani ezeket a termékeket: elasztikus és rugalmatlan. Az előbbit az utóbbiból fejlesztették ki annak érdekében, hogy a kezelhetőség és felhasználás még egyszerűbb legyen.

A nem elasztikus olyan, mint a bandázs, és jóval előbb elérhető volt már, mint a rugalmas változat. A cross tape egy remek eszköz, amikor a sportolók sérüléseit kell kezelni, illetve fontos a felépülés mihamarabbi segítése. Bár úgy tűnhet, hogy a nem rugalmas fajták kevésbé hatékonyak, igenis számtalan esetben pótolhatatlannak bizonyulnak.

A mozgásszervi panaszok kezelésében lényeges a rugalmatlan szalagok alkalmazása. Ezek jobban tudnak segíteni egy adott testrész megtámasztásában. Ezzel párhuzamosan persze kisebb mozgásteret adnak, mint a rugalmas társaik.

A fásli felhasználási módjai

Az elasztikus pólyát temérdek mindenre lehet használni. A fásli különösen alkalmas rögzítőkötésre és a különféle kötszerek kibiztosítására. Az alapanyagát, a felépítését és természetesen a felhasználási területét illetően több kategóriába sorolható.

Az egészségügyben az öntapadó és kompressziós fásli nagyon elterjedt. A sport gyógyászatban a termékeket EAB, Stretch tape, tapadó kötés, kötésrögzítő, alá pólya, szivacs pólya néven is emlegetik. A kompressziós változat hatásának a lényege, hogy a felszíni kitágult vénás rendszerre egyedi módon gyakorol nyomást.

Ennek az effektnek köszönhetően, a mély vénák irányába terelődik a vér, amellyel párhuzamosan az áramlás sebessége is fokozódik. Így a vénás pangás megszüntethető, aminek köszönhetően a trombózis kialakulásának esélye nagymértékben csökken. Mindkét produktum megvásárolható a sportkotszer.hu internetes boltban.

Author: admin