Így teheti eredetivé a kerti csap oszlopot!

kerti csap oszlop

Előnyei miatt a gabiont korunkban aktívan használják az udvarok és a zöldterületek díszítésére. A legújabb tájtervezési projektekben kerti csap oszlop készítésénél is alkalmazzák ezt az érdekes szerkezetet. A kőkosár gazdag történelemmel rendelkezik és már Napóleon uralkodásának idején is nagy népszerűségnek örvendett. Természetesen bármi, ami nem szokványos és meglehetősen eredeti, a kerttervezők figyelmét sem kerüli el. Ezt a sorsot ezek a rendkívüli szerkezetek sem tudták elkerülni.

A történetük kezdetén a gabionok kiegészítő megerősítésként szolgáltak a víztestek közelében lévő földcsuszamlások ellen. A modern tájtervezők viszont sikeresen használják ezeket a kerti csap oszlopok megépítéséhez. A hegesztett hálóból készült konstrukciót kővel töltik meg. A kőkosarak használata az olcsó és szilárd dekoráció élénk példája. Az ilyen struktúrák lehetővé teszik a legmerészebb tájtervek életre keltését. További előnyük a különleges stabilitás és tartósság. A kerti csap oszlopok remekül mutatnak a tavak és a szökőkutak közelében.

Meggyőző érvek a gabionfal mellett

A robosztus megjelenésű kőkerítések használatának vitathatatlan előnyei vannak. Az egyik legfontosabb érv az egyszerű telepítés. Ez nem zárja ki azt sem, hogy a tulajdonos saját kezűleg valósítsa meg a térelválasztó megépítését, mivel az nem igényel speciális felszerelést és ismereteket. A kiváló esztétikai megjelenés szintén az ilyen konstrukciók előnye. A gabionfal különböző magasságú és szélességű lehet, ráadásul tökéletesen illeszkedik bármilyen stílusú tájba.

A gabionfal további pozitívuma a nagy szilárdság, a szélsőséges hőmérsékletekkel és a magas páratartalommal szembeni ellenállás, valamint az alacsony költség, meg a jelentősen hosszú élettartam. Ha sok építési hulladék halmozódott fel az udvaron, legyen az kőforgács vagy betontörmelék, használja fel, hiszen eredeti megjelenést kölcsönöz a területnek. A gabionfal évtizedeken át fog tartani, gondosan megvédve a magánterületet a kíváncsiskodó szemek elől. Ezenkívül a kőkosarak virágokkal és más zöld növényekkel is dekorálhatóak.

Author: admin