A jól bevált kotyogós kávéfőző most is hódít

A kávéfőzés rituáléja kultúránként eltér ugyan, de az élénkítő ital fogyasztása napjainkban is roppant népszerű dolog. Ma már különféle profi kávégépek, programozható kávéfőzők is vannak a piacon, azonban a retrónak számító kotyogós kávéfőző még mindig aranykorát éli. Használata egyszerű és mindig zamatos kávét főz.

A 2 személyes változatoktól a 12 személyesekig, széles a választék az Edényshop webáruházban is, ahol már 1000 Ft-tól kapható ez a kedvelt konyhai eszköz. Rozsdamentes acélból készül, hamar felforr benne a víz, és máris élvezhető a koffeinben gazdag ital. Olyan neves gyártók termékeivel találkozunk, mint a Perfect Home, Bergner vagy Inoxibar.

A klasszikus kotyogós kávéfőző nyele fekete bakelitből készül, ami nem vezeti ugyan a hőt, de használatakor oda kell arra figyelni, hogy ne érje gyakran alulról a láng, mert különben idővel elporladhat, szétrepedhet. Tisztítása is egyszerű, semleges mosogatószerrel elmosható. Savas, zsíroldó szerekkel semmiképp ne próbálkozzunk és figyeljünk arra, hogy ne karcolódjon!

Author: admin