A Mezcal ajándéknak is megfelel

Mezcal

Ezt az alkoholos italt kizárólag Mexikó meghatározott régióiban lehet legálisan előállítani. A Mezcal fogyasztható tisztán vagy koktélokba keverve. Közönséges agávé erjesztésével és lepárlásával készül. Ízben vannak közös jellemzői a tequilával, viszont jóval füstösebb. Ezt annak köszönheti, hogy a termelők földalatti gödrökben főzik, amelyeket lávakövekkel, faszénnel, valamint fával bélelnek ki.

Miután meggyújtották, beleteszik az agávét és néhány napig sütik. Ha ez megtörtént, akkor földdel fedik le a gödröket annak érdekében, hogy az agávé karamellizálódjon. Ez azért lényeges, mert a visszamaradó párlat így kapja meg a füstös ízt. A Mezcal koktélok alapanyagaként is megállja a helyét.

Kimondottan jó adalék egy fűszeres Margaritához. Érdekességként meg kell említeni, hogy a származási helyén, vagyis Mexikóban úgy tartják, hogy napi néhány korty meghosszabbítja az életet, növeli a szexuális vágyat, illetve a bátorságot. A Mezcal igazi különlegesség, ezért ajándéknak is tökéletes választás lehet.

Author: seditor