A napelemes közvilágítás költséghatékony megoldás

napelemes közvilágítás

A technika fejlődésével számtalan új lehetőség tárul az emberiség elé. Például sokkal környezetkímélőbb módon élhet, hiszen minden adott hozzá. A napelemes közvilágítás rengeteg településnek segített már lefaragni az áramfogyasztásából. Kétségtelen, hogy a régi, még talán a múlt rendszerben kiépített hálózatok már nemcsak elavultak, de túl sok energiát is pazarolnak.

Ezzel szemben, a napelemes közvilágítás korszerű, költséghatékony, ráadásul egyáltalán nem kell infrastruktúrát kiépíteni a beüzemeléséhez, még a félreeső helyeken sem, hiszen minden kandeláber különálló egységet alkot.

A kandeláberhez hozzátartozik egy akkumulátor, amit a földbe egy robbanás- és vízmentes ládába helyeznek el; egy napelem, ami feltölti az akkumulátort; LED-es lámpafej, ami csúcstechnológiának számít. A napelemes közvilágítás tehát teljes egészében költséghatékony, hiszen csak a beüzemeléskor kell költeni rá, utána nem kell az áramfogyasztásért fizetni, így kímélve az amúgy is már túlterhelt és kihasznált környezetet.

Author: admin