Általános kéziszerszám az ácskalapács

ácskalapács

A barkácsolás során gyakran kell megküzdeni olyan jellegű kihívásokkal, amikor valamilyen keményebb tárgyakat szükséges megmunkálni. Lehetnek ezek fémek, kövek, szegek fába történő beütése, ami klasszikus munkamenetet igényel. Ezen célokra az ácskalapács hatékony szerszám, amit szinte bárki tud használni.

Ez a fajta eszköz rendelkezik olyan egyedi jellemvonásokkal, ami lehetővé teszi a szegek beütésén túl, azok eltávolítását is. A kimondottan erre a célra kifejlesztett elülső villás rész biztosítja az elvárt sikert. A fej olykor mágneses jelleggel bír, ami segíti a szegek megtartását, beütését. Az ácskalapács bár régen leginkább fanyéllel készült, manapság az üvegszálas megerősítés és a fém felépítés sem ritka.

A nyél bőr bevonata igyekszik elnyelni a rezgéseket és kímélni ezzel a csuklót, alkart a gyakori használat során. Az ácskalapács az a kéziszerszám, aminek minden műhelyben helye van. A keziszerszamshop.hu weboldalon több kivitel között válogathat bárki, amelyekből ki lehet hozni munka közben a legtöbbet.

Author: seditor