A Calvados tényleg almából származik

Calvados

Az alma olyan gyümölcs, amit többféleképpen is fel lehet használni. A Calvados neve sokaknak ismerős, de a legtöbben nem is sejtik, hogy valójában mennyi közük van az almához, hiszen magyarul almapárlatnak is nevezhetjük. A pálinkarajongók tudják, hogy szinte bármiből készülhet ital, de egyáltalán nem mindegy a végeredmény, ugyanis szeretnénk élvezni az aromákat és az illatokat.

A Calvados éppen ilyen különlegesség, egyenesen Franciaországból kerül hozzánk, így mi is meg tudjuk rendelni. Az almából kinyert karakteres nedűt 2 évig érlelik a tölgyfahordókban, úgyhogy az elkészítése kicsit hasonlít a whisky és a bourbon ízvilágához.

A megfelelő fogyasztáshoz az kell, hogy megkeressük a tökéletes minőséget, ami nem száll azonnal az ember fejébe és másnap sem érzi meg a hatását. A jó Calvadosból nem fog megártani egy pohár, úgyhogy fogyaszthatjuk a barátainkkal és a családunkkal is. Ha pedig ajándékba szeretnénk adni, akkor az interneten keresztül is leadhatjuk a rendelésünket és biztosan kész a meglepetés.

Author: seditor