Az opál hatása az emberi szervezetre

opál hatása

Ennek a kőnek elképesztő, szinte misztikus szépsége van. Az ásvány egyediségét a színe adja. Felületén mintha milliónyi szivárványszínű szikra égne és kialudna. Ez teszi lehetővé, hogy a kő színes csillogással ajándékozza meg a körülötte lévő embereket. Az ékszerkövet nemcsak a mágikus ereje miatt becsülik, hanem figyelemre méltó terápiás tulajdonságai miatt is. Az opál hatása a szervezet szinte minden rendszerére és szervére pozitív. Őseink a legkülönbözőbb betegségek kezelésére használták.

Úgy vélték, hogy a féldrágakő segít normalizálni az ember immunrendszerét. Aktiválja a védekező tulajdonságokat, lehetővé teszi a gyorsabb felépülést az influenza és a megfázás után. Az opál hatása az idegrendszer működésére is jelentős. Szó szerint elnyeli a negatív energiákat. Az ember, aki ilyen követ visel magán, fokozatosan megnyugszik és ellazul.

Az ősi gyógyítók a kék opál viselését a pajzsmirigy betegségekben szenvedőknek ajánlották. Úgy vélték, hogy a mágikus opál hatása az anyagcsere folyamatokra is hasznos, valamint hozzájárul a kiválasztó rendszer normalizálásához. A csodálatos kő másik képessége, hogy fokozza az étvágyat és segít megérezni az ételek valódi ízét. Emiatt az ásványi anyagot gyakran használták a gyomor- és bélrendszeri betegségek, illetve a súlyos emésztési problémák kezelésére.

Amint említettük, az opál hatásainak mágikus volta már az ókor óta ismert. Távoli elődeink úgy hitték, hogy az ásványi anyag képes az emberi érzelmek tárolására. Ezért ajánlott viselni az élet jó időszakaiban. A kő mágikus tulajdonságai megerősödnek, ha ezüstbe foglalják. A fehér nemesfém kedvezően hat az ásvány erősségére.

Author: seditor