Betonmaró vásárlási tanácsok: milyen gépet érdemes választani?

Betonmaró

A betonmarás egy elég kemény munka, amit nem lehet félvállról venni. Ebben az esetben teljesen elfelejthetjük a kézzel történő munkavégzést, ugyanis biztosan nem fogunk sikerrel járni. Mindenképp betonmaróra lesz szükség, amivel maradéktalanul megoldható az adott feladat. A betonmaró gépekről további hasznos információkat találhat a www.profibarkacs.hu weboldalon. Mert nem mindegy, hogy csiszolót vagy marót választunk.

A toló szerkezetű gépek leginkább egy rotációs kapára hasonlítanak. Általában kétféle kivitel közül válogathatunk, mivel elektromos és benzines kivitelben is beszerezhetőek. Kerekeken gurítható, ezért az irányítása nem okoz gondot. A betonmaró működése egyszerű. Az alján található dobon számos fémhegy kapott helyett. A dobot iszonyat gyorsan pörgetve belemar a betonba, kisebb darabokat tör le belőle, ezáltal eltüntethetőek a szintkülönbségek. Nagy előnye, hogy az így keletkezett törmelék feltakarításával sem kell foglalkoznunk, mivel ezt marás közben eltávolítja.

A betoncsiszoló a kisebb felületi egyenetlenségeket hivatott eltűntetni, amelyek nagyjából 1 mm eltéréseket jelentenek. Ebbe beletartozik a különféle régi bevonatok eltávolítása is, ami szintén megoldható betoncsiszolóval. A beton marására szolgáló gépezetek ezeknél már sokkal tekintélyesebb teljesítménnyel rendelkeznek. Adott esetben a 6 csillagmaróval felszerelt berendezések akár 1 cm réteget is képesek gond nélkül leválasztani. Ennek a kivitelezése viszont több körben oldható meg igazán hatékonyan.

Ez annyit jelent, hogy mindenképp be kell állítani a megfelelő marási mélységet, ami nem haladhatja meg a 3 mm-t. Ha úgy tetszik, ennél nagyobb érték is beállítható, de akkor számolnunk kell azzal, hogy jobban erőltetjük a gépet és csak nagyon lassú haladásra lesz képes. A marást követően a létrejött bordázott felület padlókiegyenlítő vagy más ragasztó anyag fogadásához ideális. A kínálatban található BETONROWEL és DR. SCHULZE gépek kitűnő paraméterekkel rendelkeznek és felettébb hatékonynak számítanak, még komoly igénybevétel esetén is.

Author: seditor