Bicikli külső gumi különféle útviszonyokhoz

bicikli külső gumi

A kerékpár abroncs iparban minden gyártónak megvan a saját receptúrája és összetett technológiája. A bicikli külső gumi súlya rendkívül fontos tulajdonság, mivel a kerékpáros állandóan tekeri a kerekeket, és minél könnyebb ezt megtenni, annál kevesebb erőfeszítést kell rá fordítani. De minél kisebb az abroncs súlya, annál drágább a költsége és általában annál könnyebben lyukad ki. Ebből adódóan, minél nagyobb a defektgátló tulajdonság, annál nehezebb a bicikli külső gumit kilyukasztani.

A legmagasabb osztályú modelleket még az irodai rajzszögek sem képesek átszúrni. Az egyszerű típusú abroncsokkal a hazai utakon gyakran lehet defektet kapni. Így az erős és strapabíró gumikért extra súllyal kell fizetni. A stabil abroncsok 2 kg-ot is nyomhatnak. Valójában ezekre csak olyan területeken van szükség, ahol sok tövis nő. A modern bicikli külső gumikon olyan fényvisszaverő elemekkel is találkozhatunk, amelyek növelik az éjszakai látótávolságot. A leggyakrabban ez egy oldalsó csík, de néha a gyártó nevének a felirata.

Nem szabad kényelmetlen legyen a kerékpár nyereg!

Bicikli vásárlásakor különös figyelmet kell fordítani annak kényelmére. Ezt nagyban meghatározza a kerékpár nyereg, amit általában magunknak is beállíthatunk, de ha így sem válik kényelmessé, akkor jobb, ha vásárolunk egy másikat, amelyik megfelel az igényeinknek. A stílusuk szerint ezek komfort, városi, MTB és extrém típusokra oszlanak. A komfort kerékpár nyereg széles és puha, valamint különféle technológiák felhasználásával készül, hogy fokozza a bringások kényelmét.

Elsősorban a városban vagy rövid távolságú utazásokra alkalmas. Ez a típus a leggyakrabban rugalmas bőrből készül, amelyeknek köszönhetően alkalmazkodik a biciklis testalkatához. Ha kíváncsi rá, hogy miként lehet megkülönböztetni egy férfi és egy nő bicikliülést, akkor fordítson figyelmet a kialakításukban mutatkozó eltérésekre! A hölgyeknek tervezett kerékpár nyereg rövidebb és szélesebb, míg az uraknak készült változat hosszabb és keskenyebb. Az agardikerekpar.hu webáruházban mindkét típus képviselői megtalálhatóak.

Author: admin