Egészséges táplálkozás önsanyargatás nélkül

egészséges táplálkozás

A szigorú elveket valló fogyókúrázók élete bizony nem fenékig tejfel, sőt, azoknak sincs könnyű dolguk, akik kevésbé drasztikus módszerek segítségével kívánják megreformálni az életüket. Az egészséges táplálkozás független a kortól és a nemtől, de azt is bátran kijelenthetjük, hogy a jó közérzet alapja.

Azok, akik önsanyargatással kívánnak egyről a kettőre jutni és mindent megvonnak a szervezetüktől, rossz úton járnak. Az egészséges táplálkozás nem itt kezdődik és a drasztikus módszernek előbb-utóbb meglesz a böjtje is. Elterjedt tévhit például, hogy azoknak a személyeknek, akik egészségtudatosan élnek, óvakodniuk kell az édességektől.

Ez a „szabály” valósággal megkeseríti az édesszájúak életét. A jó hír az, hogy nassolni okosan is lehet, az egészséges táplálkozás tanácsait végig szem előtt tartva. A szárított gyümölcsök például ideális választást jelentenek, hiszen nemcsak egészségesek, de az energiaszintet is hatékonyan emelik, gazdagok a vitaminokban, illetve kevés kalóriát tartalmaznak.

Author: admin