Előnyös a fűtőérték táblázat ismerete

Bár még a nyár elején vagyunk és még csak ezt követően kell igazán beizzítsuk a légkondicionálót, nem árt előre gondolkodni és elvégezni néhány kalkulációt arra való tekintettel, hogy mennyi tüzelőre van szükségünk. Ebben hasznos társunk a fűtőérték táblázat, amiben megtalálható a különféle fafajtákra és természetesen a szénre vonatkoztatott kalória és ár egység. Nem mindegy ugyanis, hogy mennyit fizetünk ki adott tömegű fűtőanyagért.

Természetesen több befolyásoló tényező is lehet, amelyekre oda kell figyelnünk, de némi számolgatást követően gyorsan kiderül, hogy mibe éri meg befektetni. A fűtőérték táblázat elérhető online a matrabrikett.hu oldalon, ahol további hasznos információkat is találunk a különféle termékekre vonatkozóan. A vegyes tüzelésű rendszerek előnye, hogy nem kell válogatnunk és éppen azt tehetjük rá, ami nagyobb mennyiségben és jobb árban a rendelkezésünkre áll. Fa, szén, brikett, pellet, mezőgazdasági hulladék (csutka, kóró, szalma).

A fűtőérték táblázat bővített változatában tételesen látni fogjuk, hogy ezekből pontosan mennyi meleget nyerünk, de a hamutartalom is megtalálható benne. Ha némi gondolkodást követően a szén vásárlás mellett döntünk, akkor ragadjuk meg a lehetőséget minél hamarabb, mert nem volna jó az utolsó pillanatra hagyni! A nyers változatoknak jól jön az idő, ami alatt el tudják veszíteni a nedvességtartalmuk nagy részét. Ha ez megtörtént, akkor máris jobban égnek és könnyebben felszabadul a bennük raktározott energia, valamint a maró hatású gázok képződésének mennyisége is lecsökken.

A szén vásárlás ma már nem olyan bonyolult, mert azt online egyszerűen megoldhatjuk, néhány kattintással. Ömlesztett változatban, de zsákos kivitelben is kapható. Azt válaszuk, amelyikkel könnyebben tudunk bánni. Ha már ilyen gyorsan elvégezhető a szén vásárlás és még a hely is adott a tárolásra, akkor megéri egyszerre, akár több évre bespájzoljunk. Ha így teszünk, akkor jelentős összegeket spórolunk meg a későbbiekben, ami érezhető lesz a további kiadásokon. Várjuk tárt karokkal és alaposan felkészülve a hideg telet!

Author: admin