Gomb változatos felhozatalban

gomb

Már a kőkorszakban is használtak ilyet, ugyanis sok hasonlót találtak a régészek csiszolt kőből. Európában a bronzkorszakból maradtak fent olyan emlékek, amelyek az alkalmazására mutattak. A gomb eltérő kinézettel rendelkezhet, többféle anyagból készülhet és manapság már nemcsak a ruházatunk összekapcsolására való, hanem díszítésnek is kiváló.

A gombok hatást gyakorolnak a ruházatunk kinézetére, a méretük pedig attól függ, hogy hová szeretnénk felvarrni, mekkorát célszerű használni. Egy gomb helyét a divat is meghatározhatja, attól függően, hogy milyen fajta a ruha. Mivel külső behatásnak tesszük ki használat közben, ezért ellenállóvá készítik.

Ezeknek a kis kerek eszközöknek több fajtájuk van, méghozzá létezik két-, három- és négylyukú, alátétes, füles, nyakas vagy nyak nélküli. Készül poliészterből, ami hőálló és ingre, blúzra vagy fehérneműre való, de csinálnak poliamidból, ami leginkább sportruházathoz használandó. Létezik fémből is, ezt farmerekre rakják, de van bőrből és fából készült. A ruhák mindenképp jobban mutatnak, ha a gomb hozzá jól van megválasztva.

Author: seditor