Így válasszunk a 3D nyomtatók közül!

3d nyomtatók

Amikor nyomtatásról beszélünk, akkor mindenki a lelki szemei előtt látja a tipikus HP-t, amivel színes és fekete-fehér lapokat is elkészíthetünk. De mit látunk, ha éppen a 3D nyomtatók közül kell választanunk? Ebben az esetben lényegesen több lehetőségünk van, amelyek között találni fogunk hobbi és professzionális megoldást is.

Az egyik nagy kedvenc a 3D toll, ami egy igazi tollhoz hasonlóan működik, csak sima vonalak helyett, kézzel foghatót húz. A toll hegye mindig forró, úgyhogy főleg a felnőtteknek ajánlják a használatát és az egyetlen hátránya, hogy nem állíthatunk a nyomtatási sebességen. Az eszközt úgy kell a kezünkben tartani, mintha valódi tollal lenne dolgunk, majd szó szerint bármit elkészíthetünk vele.

Általában 8 éves kort szokták alsó korhatárnak megjelölni, de onnantól kezdve bárkinek ajánlott. A gyermekek azért szeretik, mert könnyen elszórakozhatnak vele, a felnőttek, főleg a művészek beépíthetik a képeikbe és az alkotásaikba. Az ilyen 3D nyomtatók 15.000 Ft körül mozognak.

Author: seditor