Mit kell tudni az elektromos rásegítésű kerékpárról?

elektromos rásegítésű kerékpár

A kerékpárok évszázadok óta kedvelt járművek, amikkel a közlekedés városokban is kielégítő. Manapság nem csupán a hagyományos, de az elektromos rásegítésű kerékpár is nagy kedvenc. Az úgynevezett e-bike egyik fő kategóriája ez. De pontosan mit is jelent? A villanymotoros rásegítésű bicikli lényege, hogy a pedál tekerését, a kerékpár előrehaladását segíti hozzáadott nyomatékkal.

Egy olyan járműről van szó, ami ugye magától nem megy, de egy kis pedálozással máris elérhető a kívánt segítség. Az elektromos rásegítésű kerékpár egy lithium-ion akkumulátorral bír. A törvényi szabályozások miatt, ez maximum 250 W-os motorral rendelkezhet, illetve a maximum sebesség nem haladhatja meg a 25 km/h-t.

Lehet, hogy ennél első hallásra többet vár el az ember az elektromos rásegítésű kerékpár esetében, de ha jobban belegondol, egy emelkedőn is ezt a sebességet tudja garantálni, ami hatalmas előny. Az elektromos rásegítésű kerékpár jó oldala még, hogy ehhez semmiféle engedélyre nincs szükség, hiszen nyugodtan alkalmazható bárki által, akárcsak bármilyen más bicikli. A bukósisak használatát mindenféle bringához javasolják.

Author: seditor