Készüljünk fel idejében a hajhullásra!

hajhullásra

A mindennapi életünk gyakran igen stresszes, ami ellen érdemes valamilyen módon tenni. Sajnos az ember gyakran hónapokig, sőt, évekig képes valamin rágódni, aminek sajnos a szervezet issza meg a levét. Még akkor is, ha közvetlenül nem érezzük a kellemetlen hatást, a testünk komoly traumán megy keresztül, aminek jól látható jelei vannak. Érdemes pontosan ezért fokozottan figyelemmel lenni a hajhullásra, ami éppen vészcsengőként mutatja meg, hogy mekkora a gond.

A férfiaknál, gyakran jogosan gondolhatjuk azt, hogy a kor természetes velejárójáról van szó. Ez bizonyos esetekben pontosan így van, míg máskor a hajhullásra igenis van gyors és hatékony megoldás, csak értenünk kell annak az élettanát. Egy egyszerű és szemléletes analógiával élve, a hajhullásra visszavezethetően úgy kell ezt elképzelni, mint a földben lévő virághagymákat. Amennyiben megfelelő körülmények között vannak, akkor nagy erővel törnek a felszínre és növekednek.

Viszont, ha akadozik a tápanyagellátás, akkor először elsatnyulnak, majd nyugalmi állapotba helyezkednek, végül pedig teljesen elpusztulnak. A hormonok rendkívül komoly szerepet játszanak mindebben. A női hajhullás általában akkor figyelhető meg, amikor komoly változások mennek végbe a hölgyek életében. Legyen az a változó kor, babavárás vagy éppen szülés utáni időszak. Ilyenkor megeshet, hogy a megszokottnál több szál hagyja el a fejet, mint amennyi kinő.

Szerencsére a női hajhullás a legtöbb esetben megszűnik, amint az aktuális helyzet változik és minden visszaáll a normál kerékvágásba. A komoly kiváltó okok között még elengedhetetlen megemlíteni a nem megfelelő táplálkozást, a folyamatos diétákat, illetve a hosszú időn keresztül fennálló lelki traumákat, amelyekből sajnos elég sok lehet, főleg egy fiatal leány vagy éppen egyedülálló anya életében. Van hatékony megoldás a női hajhullás megállítására? Szerencsére létezik segítség! A részletekért nyissuk meg a vargacseppek.hu oldalt és ismerjük meg az egyedülálló termékek hatásmechanizmusát, majd pedig jöhet a próba!

Author: admin