Kooperatív társasjátékkal erősíthetjük a csapatszellemet

kooperatív társasjáték

A való életben gyakran tapasztalhattuk, hogy sokkal könnyebben érjük el a célunkat kisebb vagy nagyobb segítséggel. A kooperatív társasjáték is éppen erről szól. Mind a munkahelyen, mind a magánéletben megfigyelhettük, hogy jóval gördülékenyebben mennek a dolgok, amikor csapatjátékosok vagyunk.

Erre az elvre a gyermekeket nem tanítani kell, hanem rávezetni játékosan. Amikor a kicsik vagy éppen a nagyobbak észreveszik, hogy „együtt könnyebb”, akkor már el is értük a célunkat. A kooperatív társasjáték tehát arról szól, hogy nem egymás ellen játszunk, hanem a célt közösen próbáljuk elérni, a feladatot együtt megoldani, így tulajdonképpen mindenki nyer.

Ezek a játéktípusok viszonylag újdonságnak számítanak, hiszen a legtöbb klasszikus társasban „magányos farkasként” kell megküzdeni a többiekkel. Az okosjatek.hu webáruházban többféle ilyen jellegű termék kapható minden korosztálynak. A kooperatív társasjáték roppant szórakoztató, kreatív és nem utolsósorban arra tanít, hogy a játékostársak nem ellenségek, hanem bajtársak.

Author: admin