Melyik a bevált ízületvédő?

Ha valaki meg van fázva, akkor már veszi is elő a C-vitamint, amikor pedig az embernek fáj a feje, jöhet a fájdalomcsillapító. De mi a helyzet akkor, mit kell választani abban az esetben, ha az ízületeit akarja megvédeni valaki? Ekkor a gyógyszeres dobozból a glükozamin ízületvédő kerül elő, ami glükózból és glutaminból épül fel, tehát két aminosavból, ahogy a neve is mutatja.

Ezt legfőképp tengeri állatok kitinpáncéljából állítják elő. Manapság, a fejlett technológiai megoldásoknak köszönhetően az is előfordul, hogy rovarok páncélját alkotó kitint használják fel, ami sok glükozamin-molekula összekapcsolódásával épül fel. A glükozamin a porcegészség szempontjából elképesztően fontos. Ezért is egy kiváló ízületvédő ez.

Azért érdemes ezt választaniuk a fiataloknak és időseknek egyaránt, mert ez nem csupán képes védeni az ízületet és lassítani, megállítani a porcpusztulást, hanem mert javítani tudja az ízületi folyadék viszkozitási tulajdonságait. Ezen ízületvédő nagy előnye még, hogy a kollagén rostokat is erősíti. Mivel ezt a szervezet nem állítja elő, a pótlás kötelező.

Author: admin