Mikor előnyös az NKH vizsga?

Vannak, akik gyerekkoruktól kezdve vonzódnak a különféle munkagépekhez. Tény, hogy van szépség abban, ahogy azok dolgoznak a gyakorlatban. Az a szakember, aki jól bánik a különféle szerkezetekkel, alaposan bebiztosítja magát, mert a munkaerőpiacon minden bizonnyal talál helyet. A továbbtanulás lehetősége is garantált, az NKH vizsga jóvoltából.

Ha már rendelkezünk nehéz-, vagy könnyűgépkezelő OKJ-s engedéllyel, akkor az emelő-, földmunkagép és targonca csoportokra NKH vizsga tehető le. Érdemes alaposabban utánajárni a részleteknek és egyszerre több kategóriát is elvégezni. Minél szélesebb a paletta, amit lefedünk, annál nagyobb az esélye, hogy felvesznek minket dolgozni.

Természetesen a kíváncsiság és tapasztalatszerzés is hajthat minket, függetlenül a megélhetéstől. Az NKH vizsga előtti tanfolyam menetéről egyeztetni szükséges és csak ezt követően veszi kezdetét a képzés. Ha sikeresen vesszük az akadályt, akkor még mindig nincs vége a sornak, mert bátran jelentkezhetünk további képzésekre, ahol újabb hasznos ismeretekkel bővülhet majd a tudásunk.

Author: admin