Mikor szükséges a Covid-19 PCR teszt?

Covid-19 PCR teszt

Ennek a mintavételnek az a hatalmas előnye, hogy képes felismerni a problémát, még a nagyon korai fázisában. A Covid-19 PCR teszt elvégzésére akkor van szükség, ha láz, izomfájdalom, nagyfokú erőtlenség, köhögés, fulladás jelentkezik. Abban az esetben is jó alternatíva, ha már átesett a betegségen és szeretne teljes mértékben meggyőződni arról, hogy már nem fertőz.

Annak érdekében, hogy a mintavétel megtörténhessen, bizonyos esetekben igazolni kell a megfelelő adatokat még az időpontfoglalás során. Amennyiben nem tudja vagy nem kívánja bemutatni az okmányt, akkor a Covid-19 PCR teszt nem kivitelezhető. Minden esetben 2 helyről vesznek mintát, az orrból, valamint a garatban található nyálkahártyáról.

A folyamat mindössze néhány másodpercig tart. Nem fájdalmas, a páciens csupán egy kis kellemetlenséget érez. Ha biztosra akar menni, javasolt 48 óra elteltével megismételni. Tudni kell, hogy a Covid-19 PCR teszt előtti 3 órában nem szabad enni, dohányozni, rágózni, sőt, fogat mosni, sőt, szájat öblíteni is tilos.

Author: seditor