Mit jelent a SoftPOS?

SoftPOS alkalmazás

Egy nagyon modern világ a mostani, ami sok új lehetőséget nyújt rengeteg embernek. Nem meglepő például, hogy az utóbbi évtizedekben megsokszorozódott a magánvállalkozások száma, ugyanis rengetegen próbálnak meg ilyen módon érvényesülni. Sajnos a koronavírus okozta járvány komolyan rányomta erre a bélyegét és sokan kényszerültek lehúzni a rolót. Akik ugyanakkor képesek voltak alkalmazkodni a változásokhoz, remek új lehetőségekre tettek szert. A fizetési módok terén szintén sok változás történt a néhány évtizeddel ezelőtti megoldásokhoz képest.

Ma már mindennapossá vált az átutalás, a kártyás vagy éppen telefonról történő fizetés. Főként számlapénzek cserélnek gazdát. A SoftPOS egy teljesen új megoldás, amit egyre többen vesznek igénybe. A SoftPOS alkalmazás lényege, hogy egy okostelefonból vagy tabletből biztonságos bankkártya terminált csináljon, ami képes érintéses fizetési tranzakciók feldolgozására. Ennek előzménye, hogy 2021 januárjától minden olyan vállalkozás, ami pénztárgéppel rendelkezik, kötelezően meg kell teremtse az esélyt az elektronikus fizetési módszer biztosítására.

Teljesen természetes, hogy a bankkártyát használva már egyetlen érintéssel megtörténik a pénz átemelése. Vannak esetek, amikor egy pénztárgép nem opció, hiszen az túl nagy helyet foglal és súlyt jelent. Utazó ügynökök, szépségiparban dolgozók, futárcégek képviselői esetében a SoftPOS megoldás teljesen tökéletes. A megfelelő applikáció jelenlétével a telefon átalakul egy nagyon egyszerűen mozgatható terminállá, ami megfelelőn kezeli a pénzösszegeket, valamint a hitelességet, biztonságot ugyanúgy szolgáltatja. Természetesen mindez csak akkor lehetséges, ha a kártya alkalmas az érintéssel történő adattok továbbítására.

A gyorsaság biztosított, így nem történik idővesztés, valamint a hivatalos szervekhez ugyanúgy eljutnak a fontos információk. A sikeres tranzakcióról azonnali értesítés érkezik. Megéri tehát igénybe venni a SoftPOS szolgáltatást, hiszen azzal mindenki jól jár, szolgáltató és vásárló egyaránt, hiszen minimálisra szorítható a készpénzes tranzakciók száma, csökkentve ezzel a bűncselekmények elkövetésének esélyét.

Author: seditor