Nem csak Magyarországon kedvelt a pálinka

Magyarország mindig is híres volt két alkoholos italáról. Az egyik a bor, a másik pedig a pálinka, amelyiknek sokak szerint nincsen párja a világon. Aki már kóstolt igazán jó minőségű hazai párolt nedűt, az tudja, hogy a dalnak száz százalékosan igaza van, és a magyar pálinka tényleg egyedülálló. Ennek semmivel sem összehasonlítható az ízvilága.

Ezt pedig nem csupán a nemzeti büszkeség mondatja velünk, hiszen a hazai nedűk számos versenyen igazán jó helyeket értek el. Bátran kijelenthető hát, hogy a pálinka valódi hungarikum, és sehol a világon nem főznek ennyi ízben, ennyiféle gyümölcsből, ennyire különleges italt, csakis a Kárpát-medencében, a magyar nyelvterületen.

Egyes szakemberek az egyediséget tekintve azt is bátran állítják, hogy szinte mindegyik településnek megvan a saját pálinkája. Erdélybe látogatva például erről az ember saját maga is meggyőződhet, ahol minden kis faluban találni valakit, aki büszkén kínálja saját a pálinka italát vagy arra kéri a vendégeket, arra látogatókat, hogy kóstolják meg a különlegességet. Aki mindig is szerette ezt, Erdélyben egyenesen beleszeret a pálinka nedűbe.

Author: admin