Ősi csodaszer a teafaolaj

teafaolaj

Ausztrália őslakosai, ahol a Melaleuca alternifolia bokrok vadon nőnek, ősidők óta ismerik a csodálatos tulajdonságait. A bennszülöttek gyógyító tinktúrákat és borogatásokat készítettek a leveleiből. A Melaleukát mind sebgyógyító szerként, mind rovarok elleni védelemként használták, bőrkiütések, mérgezések és még kígyómarás esetén is. De mi ez a csodaszer?

Ez nem más, mint a teafaolaj. A modern kutatások kimutatták, hogy ez az illóolaj rendkívül erős antiszeptikus hatással bír. Harcol a baktériumokkal, beleértve az antibiotikumoknak ellenálló fajokat is. Kiderült például az is, hogy a teafaolaj kémiai vegyületekben gazdag, amelyek elpusztítják a staphylococcus és néhány streptococcus kórokozót.

Más vizsgálatok megerősítették, hogy a teafaolaj gátolja sokféle gombás fertőzés szaporodását. A világon gyakorlatilag nincs más ilyen széles hatású fertőtlenítőszer, ezért nagyon aktívan használják az orvostudományban és a kozmetológiában. A teafaolaj használata előtt feltétlenül szükséges egyéni intolerancia tesztet végezni!

Author: seditor