Oxigénnel dúsítja a vizet az akvárium levegőpumpa

akvárium levegőpumpa

Manapság az emberek szívesebben tartanak halat, mint kutyát vagy macskát. Ennek előnye, hogy nincs kellemetlen szag, a háziállat nem fél egyedül maradni otthon és nem kell sétálni vinni. A halak tartásához azonban bizonyos mennyiségű felszerelésre van szükség. Az akvárium levegőpumpa elengedhetetlen tartozék, ami létfontosságú oxigénnel dúsítja a vizet. Más akváriumi berendezésekhez hasonlóan, ezek is lehetnek külső és belső elhelyezésre tervezve.

Ha külső levegőpumpa kerül egy akváriumba, ne feledjük, hogy nagyobb zajt ad, bár kompaktnak és reprezentatívabbnak tűnik. Ha az akvárium a hálószobában található, idővel a külső pumpa működése akadályt jelenthet. Ez az eszköz minden típusú akváriumhoz használható. A belső akvárium levegőpumpa szinte hangtalan, mivel a forgóelem a vízben van. A merülő tartozék tökéletesen telíti az akváriumot oxigénnel, kiváló minőségű alkatrészekből készül, ami meglehetősen hosszú élettartamot biztosít. Általában állítható légáramlással rendelkezik, így tengeri és édesvízi akváriumokhoz egyaránt alkalmas.

Akvárium lámpa a növények fejlődéséhez

A mesterséges megvilágítás nem fontos a díszhalak esetében, elegendő a nappalok és éjszakák váltakozása. A fény fontossága a növényzet esetében teljesen más kérdés. Fényre van szükségük a megfelelő növekedéshez és a természetes fotoszintézishez, ami nélkül a túlélésük veszélybe kerülne. Ebben pedig az akvárium lámpa szerepe megkérdőjelezhetetlen. Az akvárium növényvilága az egészséges víz alatti birodalom alapja. Ennek oka, hogy a növényzet oxigénnel telíti a vizet.

Az is fontos, hogy a növények segítsenek megteremteni a halaknak a természetes környezetet. A csendes és félreeső bokrok hozzájárulnak a halak pihenéséhez. Ezen kívül, az úszó lakók egy része nem tud növényzet nélkül élni. A bozótosok által létrehozott árnyékok egyfajta hálószobát jelentenek számukra, mert ez az egyetlen hely, ahol elrejtőzhetnek és kipihenhetik magukat. Az esőerdei táj megteremtéséhez az akvárium lámpa elengedhetetlen kellék.

Author: seditor